Råkade publicera istället för att spara, här kommer inlägget:

Helgen har handlat mest om roller derby, mitt fredagsmys blev en träning i sporthall i Farsta. I lördags åkte jag med ett gäng andra från föreningen till Västerås. Västerås Roller Derby anordnade ett publikt scrimmage [träningsmatch] med efterföljande visning av roller derby-dokumentär och fest.

Vi var ett tappert gäng på 10 personer där jag, med en handfull scrimmages i bagaget var förhållandevis erfaren [!]

Team White

Uppvärmningsvarv före scrimmage mot Västerås.

Jag var inte speciellt nervös förrän det blev bestämt att jag skulle börja jamma. Golvet var ett kapitel för sig, lite som att åka i sirap, så det var tungjammat.

Registrerade inte exakt slutpoäng men vi förlorade. För att vara ett lag där 40% aldrig hade scrimmat innan tyckte jag alla gjorde en beundransvärd insats. Och det var roligt. Samt gav mersmak. Nu kommer jag att gråta blod om jag inte blir uttagen till nästa B-lagsmatch [men med enda fasta träningstiden på fredagar 1900-2200 kommer jag ju inte bli den mest frekvente deltagaren, bu].

Derby Baby trailer

En fantastisk liten film, iallafall för redan frälsta

Söndagen blev lugn, först lååång sovmorgon, sen tänkte vi gå ut så ungen skulle få cykla, men när vi väl hade tagit oss utanför dörren regnade det, så det bidde inte mycket till promenad.

Gick hem och tillverkade en portergryta istället [husmanspoäng till slackermorsan!], åt upp den och drack rödvin till. Sen fortsatte vi att tillverka, denna gång halloweenkläder till ungen. Hon ville ha en Monster High-kostym som hon hade sett på BR, men efter att jag hade föreslagit att hon skulle få klippa i och måla på en gammal tunika som jag aldrig använder verkade det som ett minst lika bra alternativ.

top-secret

Bara faster och Onkel fick ett litet preview-ememess…

Den läskiga outfiten ska bäras på fredag och det var väldigt viktigt att ingen skulle få se den innan. Nyfikna får hålla sig till tåls till efter fredagens halloweenfirande på fritids.

Annonser