Visst ja, i min strävan att bli bättre på att läsa böcker anmälde jag mig till en bokcirkel och även till ett av En bok om dagens pocketbyten [som jag hittade till tack vare I]. I fredags fick jag min utvalda bokvän och nu har jag [efter att jag lyckades komma ihåg att ta bort sekretesskydd på kommentarerna] även fått en hälsning från den som är min hemliga bokvän. Spännande värre!

Här kommer mina svar på förberedande frågor, har försökt att vara så utförlig som möjligt eftersom bloggen inte alls handlar om läsning.

 • Vilken genre eller författare gillar du bäst? Är så tråkig så jag måste säga litterär alläsare. På senaste tiden har jag mest tagit mig igenom lättsmält krafs [i.e. svensk chicklit] som egentligen inte ger något annat än knapp tillfredsställelse för stunden [jämför med snabbmat].
 • Vilken genre eller författare är du nyfiken på? Många! Joyce Carol Oates är någon som bara inte blivit av. Johan Theorin är en annan jag inte läst en enda bok av.
 • Vad har du läst, men tänkt ”Aldrig mer!” om..? Det första som slår mig är chocken av att läsa Vänninan [D. Rudberg]. Jag hade ett vikariat på ett kontor av övervägande damer som fullkomligt äääälskade denna bok, från receptionisttjejen som aldrig tidigare tagit sig igenom en roman till de mer rutinerade läsarna mellan sena 20 till dryga 40. Trodde efter första kapitlet att det var en elak komplott men hade nog bara missförstått ‘lättsmält’ som ‘bra’. Har iallafall inte läst ngt mer av just henne [men däremot böcker som varit minst lika kassa…]
 • Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt? Nej, ingen som jag har allt av. Jag tror dock jag har läst alla Douglas Coupland fram till ‘All Families Are Psychotic’ [är inte 100 på kronologisk ordning].
 • Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren? Nej. Fast i fråga om avtryck går det nog att spåra min begynnande läsmani på Forsbacka bibliotek.
 • Annat litterärt, värt att veta..? De böcker jag har läst post barn går [tyvärr] att räkna på handens bägge fingrar [plus minus några stycken]. Jag känner väldigt sällan att jag har energi/koncentration att ta mig an en bok. Fast nu hade jag tänkt att det skulle bli ändring på det 🙂
 • Vad äter du för godis? Regelrätt godis [som i färgglad sockerbaserad sötsak] äter jag faktiskt väldigt sällan. Däremot uppvägs detta av choklad- och snacksintaget. Choklad i alla former [av det som har tillräcklig hög halt att få kallas choklad] förutom med infiltrerad apelsinsmak [typ Romerska bågar] samt i princip all sorts knapriga snacks.
 • Naturgodis – ätbart eller inte..? Gillar! Favvis just nu är Wasabinötter [starka! men då äter man inte lika mycket]
 • Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart? Mest kaffe för koffeinets skull [har ingensomhelst förståelse för koffeinfritt]. Skulle vilja gilla te mer men tycker oftast det är godast med en massa socker i.
 • Hobby? Pole fitness! Hur det gick till går att läsa härhär, här och här.
 • Favoritfilm? Står för att jag gillar Hej jag är lite smart-filmer. Tycker om dem ungefär lika mycket som jag ogillar svensk film [Darling undantagen]. Har blivit positivt överraskad av Zombieland [trodde inte man kunde göra ngt som kändes nytt i den kategorin]. Somnat på biograf har jag gjort till: Jakten på Röd Oktober, In the Mood for Love, In the Loop. Och så gillar jag ju Kevin Smiths filmer, tidiga mer än sena men dialogen brukar alltid vara oki.
 • Favoritmusik? Även här är jag så tråkig och säger blandat [vem lyssnar egentligen bara på en enskild artist/enbart genre…?] Är en flitig användare av Spotifys ‘related artists’-funktion. Som yngre förmåga [nu snackar jag Bagen-tiden] var jag varken synthare eller hårdrockare [bara nördig].
 • Stjärntecken? Lejon, on the cusp of Virgo.
 • Favoritfärg? Kläder: svart för det är ett säkert kort för stilomedvetna som undertecknad men Hönspappan har tutat i det lilla gula barnet att jag bara gillar beige [för att jag är det]. Annars gillar jag även militärgröna nyanser.
 • Samlar du på något? Inget under ordnade omständigheter men sparar på alldeles för mycket onödigt [och varvar detta med rens- och kasseringsorgier].
Ett urval av böcker jag tagit mig igenom de senaste 4 åren

Vid närmare eftertanke har jag läst dessa och faktiskt några fler de senaste 4 åren

Annonser