Söndagen bjöd på en skön promenad över Stora Alvaret och en maffig grillunch innan den ångestfyllda hemresan.

DLGB i sin vagn med regnskydd

På väg mot Stora Alvaret

Visste i förväg att den inte skulle bli någon höjdare med 2 byten, men det var först när vi satt på tåget som vi upptäckte att vi skulle tillbringa enochenhalv timme i Hässleholm. Därifrån nattåg till Stockholm men liggvagn måste man tydligen extraboka på något mystiskt sätt [som Hönspappan uppenbarligen inte behärskade].

Nåväl, vi gjorde det bästa av saken och fulköpte vin precis innan avgång i Hässleholm. Promenerade en sväng för att det lilla gula barnet skulle somna [klockan hade passerat 2200 så vi tyckte det var på tiden]. Sen vin och snacks och lästid på perrongen i behaglig temperatur istället för stationsvänthall med lysrörsbelysning och hysterisk utroparröst på skånska. Det var bra mycket trevligare än att försöka sova sittandes i en proppfull vagn med fnissande fjortisar och en neurotisk mumintant som blev vansinnig om någon försökte placera för stora väskor ovanför hennes huvud.

Vi slapp iallafall fälla ihop vagnen så det lilla gula barnet kunde fortsätta att sova vilket hon gjorde hela vägen [annars hade jag nog varit ett nervvrak by now]. Väl hemma hann jag både ta en dusch och köpa en stor kaffe och ungen trilskades mindre än vanligt.

Nu ska jag bara överleva arbetsdagen.

Annonser