Är tillbaka i hufvudstaden efter en avkopplande helg i Gefle.

Hade nästan glömt bort SJ-kaoset men blev smärtsamt påmind om det i fredags när vårt tåg faktiskt inte var försenat, däremot kortare än vanligt [och var logiken i att köra kortare tåg när så många avgångar är inställda överlåter jag till företaget som blir BAJS baklänges att svara på]. Vi klämde oss näppeligen in men kunde andas först efter Uppsala. Det lilla gula barnet var osedvanligt snällt trots att hon var tvungen att sitta ned i sin vagn hela resan.

Vet inte om det för att hon var tvungen att sitta så stilla under resan men resten av helgen gick i 180. Eftersom vi var hos mina päron där ungen är det första och enda flickbarnbarnet blev inte vi så värst drabbade. Fick 2 sovmornar och en ensampromenad i fantastiskt vinterlandskap samt en middagslur under helgen. Allt medan det lilla gula barnet drog fram ungefär alla leksaker jag och bror använde under vår uppväxt.

Det lilla gula barnet fascineras av leksak som borde klassas som antik

Fasade över hemfärden, också den med tåg, men den blev angenämare än vanligt. Det lilla gula barnet somnade i bilen till stationen, var lätt att flytta till barnvagn och vi fick bra platser så vi kunde ha barnvagnen under uppsyn.

Väl tillbaka i Stockholm vaknade ungen och det första hon yttrade var ‘näj ja åkte tåg fick ja inge’ tåggodis’ och sen blev hon alldeles tårögd medan hon anlade den mest förorättade uppsyn man kan tänka sig. Hönspappan hade köpt tåggodis i fredags och det blev inte uppätet så hon visste att det fanns där. Eftersom ingen av oss ville ha en sockerspeedad unge när vi kom hem försökte vi få henne att förstå att vi inte ville väcka henne när hon sov [speciellt inte för att proppa henne full med socker] men att hon skulle få sitt tåggodis vid ett annat tillfälle. Det hjälpte föga. Ungen blängde anklagande på oss hela vägen hem och ställde sig demonstrativt och tjurade i ett hörn när vi anlände lägenheten. Tjurandet alternerades med en gråtmild sårad-i-själen-uppsyn ett bra tag innan vi blev sams och vi fick henne i säng. Visste faktiskt inte att jag närt en sån drama queen vid min barm…

En fullfjädrad drama princess med 'äkta' krokodiltårar

Annonser